• Anasayfa
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Adres
  • Makineler Hakkında

Pfaff 2144

Share

  Bu sayfada, kullandığım makinelerden biri olan, pfaff ın ürettiği ve benimde en çok beğendiğim ve iş yapmaktan zevk aldıgım resimdeki makine den ve özelliklerinden bahsetmek istedim. Umarım yeni makine alacak pik işiyle uğraşan arkadaşlara yararı dokunur.
Bu modelin markası 2144..
Sanırım Pfaff ın son çıkarttığı makine ya da bi önceki makine olması lazım. 2170 versiyonu çıkmıştı ama üreticisinin yayınladıgı güncelleştirmelerle 2144 te 2170 e yükseltilebiliyor.
     Gelelim makine'nin özelliklerine; Bu aleti ilk aldıgınızda yanında 2 parça resimde görülen kasnaklar, makine yi bilgisayara tanıtmak için cd, bağlantı kabloları, kullanabileceğiniz iğne bıçak vb tarzı her pikocuya lazım küçük şeyler, içinde 50 adet örnek olan cd ve kullanım kılavuzu ve kataloglar veriliyor. İşin açıkcası pfaff kalitesi ve müşteri memnuyeti baştan ortaya çıkıyor.
     Kullanımına gelirsek; öncelikle bu makine'yi kullanırken gerçekten nazik ve kibar kullanmalısınız. Hiçbir şekilde sanayi tipi makinelere benzemiyor. Oldukça nazik bir makine, bilgisayarlı olması en büyük avantajı tabii..Menüsünde işlem yaparken ve örnek seçerken kullandığınız ekranda kesinlikle size verilen ekran kalemini kullanmalısınız. Elle temas etmek zorunda kalsanız bile hafifçe bastırmadan kullanmanızı öneririm. Kumaşı germek için verilen kasnakları da ayak altında koymamaya ve kırmamaya özen gösterseniz iyi edersiniz. Çünkü ekran bozuldugunda ya da kasnakları kırdığınızda yenisini almak için oldukça yüksek bir bedeli gözden çıkarmanız gerekiyor. Kendimden biliyorum çünkü :) 
İş işlemesi için ise diyebileceğim pek bir şey yok.. Sağda görülen ekrandan örneği seçin, kumaşı kasnağa gerin, iplikler kontrol edin, ölçülerini belirleyin ve ok tuşuna basın ardından arkanıza yaslanın :) Makine kendisi işliyor çünkü, kendiniz renk değiştirmenize ya da kara makinelerde yaptıgınız şeyleri yapmanıza hiç gerek yok. Makine kendisi işler, kendisi renk değiştirmek için uyarı verir, kendisi keser, iplik bitiminde durur ve değiştirmenizi söyler, işleme bittiğinde ise önünüze sürer. Makineyi işlemeye bırakıp, yemeğinizi yapabilir ya da diğer işlerinizle uğraşabilirsiniz :)
     Menüsünün kullanımı ise eğer daha önce eski dikiş makineleri kullandıysanız ya da bu işlere aşınalığınız varsa bir kaç kaza ve hatadan sonra çözmeyi başarabilirsiniz. Yeter ki ekrana fazla şiddet uygulamayın :) Eğer İngilizce kullanamam ben diyorsanız makinenize Türkçe dil yazılımı yükletebilirsiniz.
     Bu güzel makinenin tek dezavantajı ise sanayi makinelerine göre işlemeyi yavaş yapması, ayrıca dikkat etmez iseniz iplik toplamasına neden olabilirsiniz. Ayrıca parçaları Türkiye'de üretilmediği için biraz pahalı..Bunları da kullanımına alıştığınızda aşacağınızı düşünüyorum.
      Gelecek yazımda bilgisayar dan örnek atma, örnek formatı değiştirme gibi şeylere değineceğim. 

0 yorum:

Yorum Gönder

 

İzleyiciler

Copyright 2010 Hanımeli Piko Çeyiz - All Rights Reserved.
Designed by Piko,Ceyiz,Nakiş, Dikiş, Örnekler | Bloggerized by Piko,Ceyiz,Nakiş, Dikiş, Örnekler - Piko,Ceyiz,Nakiş, Dikiş, Örnekler | Affordable Piko,Ceyiz,Nakiş, Dikiş, Örnekler from Piko,Ceyiz,Nakiş, Dikiş, Örnekler