• Anasayfa
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Adres
  • Makineler Hakkında

Pfaff 260

Evet gelelim efsane dikiş makinemize :) Bu gördüğünüz makine Pfaff ın en klasik modellerinden biridir. Tamamen metal ve oldukça ağır, taşıması bir ölüm yani..Eğer benim gibi küçük bir yerleşkede oturup ta bu makineyle piko ve çeyiz işi yapıyorsanız, bozulduğunda başınız büyük bir belada demektir:) Ya bu makineyi sırtlayıp size en yakın yerdeki servise gidersiniz ya da içini açar, orasını burasını kurcalıya kurcalıya tamirci olur çıkarsınız.
     Ben ilk piko ve çeyiz işleri yapmaya pfaff 260 la başladım.İşin aslı bu makine eski modellerden olmasına rağmen oldukça iyi ve sağlam bir makinedir. Bu makineyi Pfaff 2144 ün aksine oldukça hantal ve kaba kullanabilirsiniz. Genellikle atölyelerde tercih edilen sanayi tipi bir makinedir. İş işlemesine gelince; hızı oldukça iyidir. Pedalına bastığınız anda bayağı seri işlemeye başlar. Ancak uzun bir süre iş yapacak iseniz terlik kullanmanızda fayda var. Makinenin kendine özel, işleyebileceğiniz klasik tarz desenleri var.Eğer pikoculuğa yatkınsanız bu makineler ile güzel şeyler yapabilir, yeni bir makine alacak kadar para kazanabilirsiniz.
     Bu makine kömürle çalışan bir makine olduğu için, kömürleri bittiğinde, bütçenize uygun bir fiyata kömür parçasını bulmakta sorun yaşayabilirsiniz. Maalesef ki Türkiye de parçaları üretilmiyor. Dışardan geldiği içinde biraz masraflı oluyor. Hele birde döviz kuru yüksek ise o zaman masraflı olabiliyor. Ayrıca metal den bir makine olduğu için bakım ve yağlama yapmanız gerekiyor. Makine nin ayarları bozulduğunda ise, sık sık iğne kırma gibi problemlerle karşılaşabilirsiniz.
Velhasılı günümüzde tamamen bilgisayarlı makineler revaçta olduğu için, pek rağbet gördüğünü sanmıyorum. Ama her zaman yeri ayrıdır benim için..Eğer bu makine den almak isterseniz çok fazla bir ücret ödeyeceğinizi zannetmiyorum. İkinci el temiz bir makine bulup piko yapmaya, yemeni burmaya, dikiş dikmeye vb işlere başlayabilirsiniz. Kullanımı basit, iyi iş gören, sanayi tarzı makinelerden birisidir.



Örnekli İşlemeler



Çoğu işte kullandığım, beğendiğim ve
tercih edilen güzel bir desen..İşlendiğinde
gayet güzel duruyor.

İşlemeli Örnekler








Etamin üzerine işlenmiş güzel örnekli
bir seccade ve aynı örneğin havlu da ve 
örtüde kullanılmasıyla oluşan bir takım
Ortaya gerçekten hoş bir tablo çıktı.
Sahibine iyi günlerde kullanmasını
dileriz.
                                         

İşlemeli Seccade Örneği



El işlemesiyle yapılan diğer bir seccade örneği..
Oldukça hoş ve kibar oldu.
Sahibine iyi günlerde kullanmasını dilerim.

Pfaff 2144

  Bu sayfada, kullandığım makinelerden biri olan, pfaff ın ürettiği ve benimde en çok beğendiğim ve iş yapmaktan zevk aldıgım resimdeki makine den ve özelliklerinden bahsetmek istedim. Umarım yeni makine alacak pik işiyle uğraşan arkadaşlara yararı dokunur.
Bu modelin markası 2144..
Sanırım Pfaff ın son çıkarttığı makine ya da bi önceki makine olması lazım. 2170 versiyonu çıkmıştı ama üreticisinin yayınladıgı güncelleştirmelerle 2144 te 2170 e yükseltilebiliyor.
     Gelelim makine'nin özelliklerine; Bu aleti ilk aldıgınızda yanında 2 parça resimde görülen kasnaklar, makine yi bilgisayara tanıtmak için cd, bağlantı kabloları, kullanabileceğiniz iğne bıçak vb tarzı her pikocuya lazım küçük şeyler, içinde 50 adet örnek olan cd ve kullanım kılavuzu ve kataloglar veriliyor. İşin açıkcası pfaff kalitesi ve müşteri memnuyeti baştan ortaya çıkıyor.
     Kullanımına gelirsek; öncelikle bu makine'yi kullanırken gerçekten nazik ve kibar kullanmalısınız. Hiçbir şekilde sanayi tipi makinelere benzemiyor. Oldukça nazik bir makine, bilgisayarlı olması en büyük avantajı tabii..Menüsünde işlem yaparken ve örnek seçerken kullandığınız ekranda kesinlikle size verilen ekran kalemini kullanmalısınız. Elle temas etmek zorunda kalsanız bile hafifçe bastırmadan kullanmanızı öneririm. Kumaşı germek için verilen kasnakları da ayak altında koymamaya ve kırmamaya özen gösterseniz iyi edersiniz. Çünkü ekran bozuldugunda ya da kasnakları kırdığınızda yenisini almak için oldukça yüksek bir bedeli gözden çıkarmanız gerekiyor. Kendimden biliyorum çünkü :) 
İş işlemesi için ise diyebileceğim pek bir şey yok.. Sağda görülen ekrandan örneği seçin, kumaşı kasnağa gerin, iplikler kontrol edin, ölçülerini belirleyin ve ok tuşuna basın ardından arkanıza yaslanın :) Makine kendisi işliyor çünkü, kendiniz renk değiştirmenize ya da kara makinelerde yaptıgınız şeyleri yapmanıza hiç gerek yok. Makine kendisi işler, kendisi renk değiştirmek için uyarı verir, kendisi keser, iplik bitiminde durur ve değiştirmenizi söyler, işleme bittiğinde ise önünüze sürer. Makineyi işlemeye bırakıp, yemeğinizi yapabilir ya da diğer işlerinizle uğraşabilirsiniz :)
     Menüsünün kullanımı ise eğer daha önce eski dikiş makineleri kullandıysanız ya da bu işlere aşınalığınız varsa bir kaç kaza ve hatadan sonra çözmeyi başarabilirsiniz. Yeter ki ekrana fazla şiddet uygulamayın :) Eğer İngilizce kullanamam ben diyorsanız makinenize Türkçe dil yazılımı yükletebilirsiniz.
     Bu güzel makinenin tek dezavantajı ise sanayi makinelerine göre işlemeyi yavaş yapması, ayrıca dikkat etmez iseniz iplik toplamasına neden olabilirsiniz. Ayrıca parçaları Türkiye'de üretilmediği için biraz pahalı..Bunları da kullanımına alıştığınızda aşacağınızı düşünüyorum.
      Gelecek yazımda bilgisayar dan örnek atma, örnek formatı değiştirme gibi şeylere değineceğim. 

El İşlemeli Seccade

Etamın uzerıne ıslenmıs seccade.. bu biraz bildigimiz yün ya da vb. tekstil ürünleriyle yapılan seccade den farklı..


Etamin üzerine seçilen bir örnek, belirli bir orantıya göre işlenmeye başlanır. Açıkcası 
biraz kafa yorucu bir iş. Ayrıca her el emeği işte oldugu gibi sabır gerektiriyor.
Ama örneği etamin üzerine düzgün ve orantılı bir biçimde geçirince resimlerde görüldüğü gibi gayet hoş bir görüntü ortaya çıkıyor..
Günümüzde artık tamamen makine ile 
üretime geçilse de el de yapılan işlerin değeri ve görünümü daha bir başka olduğu da su götürmez bir gerçek tabii..
Müşterimize iyi günlerde kullanması dileğiyle..

Türk İşi Örtü

   
      Nakış kursunda yaptığım, kara makine işi sallama kasnakta Türk işi örtü.. 
     Evet oldukça güzel görünüyor ve zaten güzel de oldu :) Ancak güzel olduğu kadar bir o kadar da zahmetli ve uğraştırıcı bir iş. Biraz alıştıktan sonra eğlenceye dönüşüveren bir uğraşı..İşlerken kendinizi unutup ortaya envayi çeşit güzellikler çıkarabiliyorsunuz. Tamamen el emeği ile işlendiği için gönlünüze ve gözünüze daha bir başka hitap ediyor.
      Örnekte ise gözünüze hoş gelen herhangi birini karbon kağıdı yardımıyla kumaşa çizip işlemeye başlayabilirsiniz..
      Normalde makine de işlemeye ve makine hızına alışık olduğum için başlarda zorlanmıştım ancak iş yavaş yavaş ortaya çıkıp güzelliğini gösterince hevese geliyor insan :)

Çarşaf Takımları


Altın sarısı renk üzerine dantelin ve nakışın uyumu..Pilelerle tamamladığımızda muhteşem bir görüntü ortaya çıktı. Dantel ve nakışı kumaşın üzerine yerleştirirken öncelikle pileleri yapıyoruz daha sonra ise dantelini çekip buna uygun bir nakış işlenir..Bu çarşaf takımını bitirip tamamladığımızda müşterimiz sadece dantelini vermişti..
Renk ve nakışların ve dantellerin uyumuyla ortaya çıkan bu görüntüyü müşterimiz çok beğenmişti.Bu işlerde uyum oldugu zaman ortaya güzel şeyler çıkabiliyor 


Örnekli İşlemeler



Bu gördüğünüz ise eski yatak örtüsünü yeniye monte ederek çalıştığımız ve kenarını küpür ve kurdelayla tamamlayıp ortaya çıkarmış olduğum değişik bir yatak örtüsü 
Öncelikle işlenmiş eski etaminin bahar dalı motiflerini alıp yatak örtüsünün üzerine ve yastıkların ortasına yerleştirdim. Kenarını kapatmak için küpür ve kurdelayla çalışınca ortaya nostaljik bir yatak örtüsü çıktı. Sahibine iyi günlerde kullanması dileğiyle :)

Örtüler

Bohça

Örnekli İşlemeler

Örnekli İşlemeler

Havlular


Normal düz beyaz havlu üzerine işlenmiş sepet örneği..
Bu iş en begenilen ve en çok rağbet gören işlerden birisi fiyat olarakta makul olması tercih edilmesi için diğer bir neden 

Bohça

Havlu Ve Bohça Takımı

İsim Yazılı Havlu

Havlular

Boncuk İşli Havlu



                                                                       Boncuk İşli Havlu

Havlu Kenarı


                                                                             Havlu Kenarı

 

İzleyiciler

Copyright 2010 Hanımeli Piko Çeyiz - All Rights Reserved.
Designed by Piko,Ceyiz,Nakiş, Dikiş, Örnekler | Bloggerized by Piko,Ceyiz,Nakiş, Dikiş, Örnekler - Piko,Ceyiz,Nakiş, Dikiş, Örnekler | Affordable Piko,Ceyiz,Nakiş, Dikiş, Örnekler from Piko,Ceyiz,Nakiş, Dikiş, Örnekler